Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/da-kraljevic.ba/public_html/wp-content/themes/dent-all/inc/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Opća stomatologija - Dental & Aesthetics Medicine Center Kraljević

Opća stomatologija

Svi, u nekom trenutku u svom životu, suočit će se s nekim problemom vezanim uz zdravlje zubi. Najčešći uzrok koji dovodi pacijente kod zubara je zubni karijes, i najčešći komplikacija je pulpitis (upala pulpe zuba). U DA Centru imamo svu potrebnu opremu za pružanje visoke kvalitete stomatološke zaštite. Odmah i bez boli! Svaki tretman u našoj klinici jamči najudobnije uvjete i profesionalni pristup pacijentu. To je razlog zašto naši pacijenti uvijek napustite kliniku s osmijehom i u dobrom raspoloženju!

Glavni cilj stomatologije je održavanje zubi zdravim, što se prvenstveno postiže preventivnim tretmanima kao što su čišćenje i skidanje zubnog kamenca koje se preporuča da se radi u prosjeku dva puta godišnje. Međutim ukoliko neka neželjena stanja kao npr. karijes nastanu potrebno ih je uočiti i tretirati što prije kako ne bi doveli do većih komplikacija ili čak eventualnog gubitka zubi.

Karijes je najčešći zubni problem, a prema istraživanjima utječe na otprilike 97% ljudske populacije. To je bolest uzrokovana bakterijama u usnoj šupljini. Ove bakterije stvaraju kiseline koje uzrokuju koroziju površine zuba, odnosno situaciju koja uskoro dovodi do zubnog karijesa. To je vidljivo u početnoj fazi u obliku bijele točke. Ako se ne liječi u ranoj fazi bakterije mogu ići u dublje slojeve zuba (dentina) i uzrokovati više štete. Redoviti odlasci zubaru za profesionalno čišćenje i pregled može spriječiti ovu situaciju odmah, preporučamo dva puta godišnje pregled i profesionalno čišćenje zubnog kamenca.

Propadanje u ranoj fazi je bez simptoma, međutim nakon dolaska u dublje slojeve pacijent najprije počinje osjećati osjetljivost na hladno, toplo ili čak i žvakanje. Nedostatak liječenja karijesa u ranijim stadijima, može izazvati pulpitis (upala pulpe). Ovo stanje obično je praćeno jakom boli. Možemo reći da ukoliko postoji ikakva šansa da neki zub spasimo da ćemo uvijek odabrati tu opciju, ispred opcije ekstrakcije zuba – naravno ukoliko se klijent slaže sa pokušajem spašavanja zuba.

U svom radu koristimo samo najkvalitetnije materijale što nam daje mogućnost visoke estetske i funkcionalne vrijednosti naših radova počevši od higijene do kompozitnih ispuna – „plombi“. O ostalim segmentima stomatologije više na ostalim stranicama.

Brinite o svom zdravlju i rezervirajte preventivni pregled i profesionalno čišćenje.

Color Skin

Nav Mode