Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/da-kraljevic.ba/public_html/wp-content/themes/dent-all/inc/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Flash Premium izbjeljivanje zubi - Dental & Aesthetics Medicine Center Kraljević

Flash Premium izbjeljivanje zubi

Zašto zubi žute, tj. mijenjaju boju?

Brojni su uzroci promjene boje zuba. Mogu se podijeliti na vanjske i na unutrašnje. Vanjski uzroci promjene boje najčešće su životne navike poput pušenja te konzumacije kave i tamnih pića.

Unutrašnji uzroci obojenja zuba su kompleksniji, a mogu biti posljedica odlaganja pigmenata u samu strukturu zuba, kao npr. obojenje od pojedinih antibiotika, posljedica genetike, starenja ili uslijed odumiranja živca unutar zuba (gubitak vitaliteta) te neispravnog liječenja.

Vanjska obojenja se lakše tretiraju od unutrašnjih, za koje je proces izbjeljivanja dugotrajniji i razlikuje se ovisno o uzroku.
Također, zubi žutih i smeđih nijansi se lakše izbjeljuju od zubi sivkastih i plavkastih tonova.

Nijedna pasta niti poliranje ne može ih sasvim izbijeliti, naročito ne trajnije. Ipak, ne morate se miriti s požutjelim zubima, još uvijek im možete vratiti bijelinu suvremenom tehnologijom svjetlosnog izbjeljivanja!

Flash Premium gel koristi se tako da se oko zubnih vratova postavlja zaštitna barijera kako bi se spriječio kontakt gela sa zubnim mesom. Nakon toga se na vanjske plohe zubiju nanosi tanak sloj gela za izbjeljivanje. Nakon toga gel se osvjetljava Flash LED lampom kako bi došlo do aktivacije. Tretman traje oko 40 minuta, a rezultati su vidljivi odmah.

Kombinacija Flash tehnologija s LED svjetlima i Flash gela omogućuje profesionalni način izbjeljivanja zubi kojima se vraća prirodna bjelina i osmijeh na lice.

Tehnologija se sastoji od 3 diode i hidrogen peroksid gela čime se oslobađa više kisika iz gela u manje vremena, a LED diode služe kako bi manje zagrijavale od klasičnog izbjeljivanja čime je sam tretman ugodniji za korisnika.

Brojnim znanstvenim istraživanjima dokazano je da bleaching ne oštećuje i ne uništava zube.

U osnovi svega je gel hidrogen peroksida čije molekule prodiru u mirko pore cakline te razbijaju i uklanjaju molekule zadužene za obojenje zuba (kava, čajevi, obojana hrana, crno vino, cigarete itd.). LED diode pospješuju djelovanje gela i aktiviraju ga.

Prije samog tretmana naši doktori obave pregled da li ste kandidat za bijeljenje zubi, sa osnovnim ciljom pregleda da li imate značajnije oštećenu caklinu. Također da li je potrebno prije samog tretmana očistiti kamenac.

Pravilno izbjeljivanje zuba u većini slučajeva ne boli. Kod manjeg broja ljudi moguća je pojava preosjetljivosti i lakša povremena bolnost u prvih 12-24 sati nakon izbjeljivanja. Obično reagiraju zubi s oštećenom caklinom ili ispunima koji propuštaju. U svakom slučaju to nije ništa trajno ni zabrinjavajuće.

Caklinske (zubne) pore su pojačano otvorene zbog djelovanja gela te samim time osjetljivije na ponovno primanje molekula koje uzrokuju tamnu boju. Prva dva tjedna bi trebalo izbjegavati ili smanjiti unos kave, crnog vina, crnog čaja i cigareta.

Ovo je potpuno individualno i najviše ovisi o navikama. Načelno se boja zadržava više godina te onda polako „nestaje“. Redovitim čišćenjem kamenca i pjeskarenjem te promjenom životnih navika moguće je zadržati bjelinu jako dugo.

Rezervirajte besplatne konsultacije!!!

Color Skin

Nav Mode