Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/da-kraljevic.ba/public_html/wp-content/themes/dent-all/inc/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Implantologija - Dental & Aesthetics Medicine Center Kraljević

Implantologija

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi zamjenom jednog ili više zubi koji nedostaju u usnoj šupljini, te se pri tome koristeći ugradnjom zubnih implantata. Implantologija je u posljednjih 50-tak godina dosegnula zavidan nivo u području razvoja tehnologije i tehnike, te mogućnostima unaprijeđena kvalitete finalnog izgleda.

Zubni implantati u biti predstavljaju osnovu za zamjenski zub koji se ugrađuje u kost čeljusti, s vremenom postepeno prilagođava zubnom tkivu i poprima funkciju pravog zuba. Osnovna svrha implantata je ugradnja u živa tkiva, koji se dalje pomoću abutmenta (veza) za radove iz područja protetike kao što su krunice, mostovi, proteze.

Implantati nalaze svoju svrhu u generalno tri slučaja:

  • Nedostatak jednog zuba – predstavlja ugradnju jednog implantata i krunice na taj implantat, (u ovom slučaju je izbjegnuto brušenje susjednih zubi kako bi se izradio protetski most)
  • Nedostatak nekoliko zuba – predstavlja ugradnju jednog ili više implantata gdje se protetski most veže na te implantate
  • Nedostatak svih zuba u vilici – predstavlja ugradnju više implantata koji podržani mostom ili protezom zamjenjuju sve zube

Prilikom prvih konzultacija za ugradnju implantata i pregleda 3D CBCT snimka za svakog pacijenta se izrađuje plan terapije iz kojeg je moguće zaključiti o koliko implantata se radi, da li postoji potreba za oralno kirurškim zahvatima kap što su augmentacija kosti, podizanje sinusa, te bilo kojih drugih predradnji potrebnih za ugradnju implantata. Generalno ugradnji implantata mogu pristupiti sve odrasle osobe, pod uvjetom da imaju zdrave desni, zdravo tkivo usne šupljine, čvrstu čeljust, također još neke individualne preduvjete, te ono najvažnije da su se spremni posvetiti cijelom procesu koji nekad zna biti dug i zahtjevan za pacijenta.

Sama usluga ugradnje implantata se sastoji iz dva dijela – implantata koji su ugrađuje u kost i abutmenta koji služi kao veze između implantata i protetskog rada.

Materijali i tehnologija u segmentu implantologije su uznapredovali do zavidnog nivoa, ali neovisno o tome mi se držimo materijala koji su već izgradili ime svojim kvalitetom, studijama i testiranjima.

Gubitak zuba je česta pojava danas koju uzrokuje više pojava od kojih su najčešće: karijes, preveliko trošenje zuba, pucanje zuba ili paradontitis. Neovisno o razlogu koji ga uvjetuje, činjenica je da gubitak zuba predstavlja estetski i zdravstveni problem za svakog pojedinca koji, osim što je nezadovoljan estetskim izgledom usne šupljine, također nije u mogućnosti konzumirati sve prehrambene namirnice, što im stvara poteškoće u svakodnevnom funkcioniranju.

Želite li kupiti XO Care opremu kakvu mi koristimo u svojoj poliklinici?

Color Skin

Nav Mode