Hijaluronski dermalni fileri

Fileri (punila) s hijaluronskom kiselinom djeluju tako da popunjavaju bore i suptilno definiraju izgled lica.
S godinama i zrelošću, čovjek stiče iskustvo i samopouzdanje, ali gubi samo jednu stvar: mladolik izgled. Tada često vanjski izgled jednostavno ne odgovara našoj unutrašnjoj energiji. Niti zahtjevima koje nam postavlja suvremeni život.
Već iza tridesete godine koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, a zatim i kolagen, elastin i potkožnu masnoću. Uz to, gravitacijska sila te upotreba mimične muskulature dovode do stvaranja mimičnih bora, gubitka volumena i – koža postaje umorna i bez sjaja.

Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselna, sastavni dio naših stanica i međustaničnog postora; ima važnu ulogu u balansu vode i cijeljenju jer omogućuje dobru hidrataciju.
Stoga se injiciranjem hijaluronskih filera u kožu povećava se nakupljanje vode, a koža vraća svježinu i mladenački izgled.

U našoj poliklinici koristimo samo Juvederm filere, što je u biti najistaknutiji brand u svijetu što se tiče hijaluronskih filera. Više o Juvederm filerima možete pročitati ovdje.

Fileri djeluju na način da:

Definiraju odnosno preoblikuju i redefiniraju usne i crte lica (jagodice, bradu)

Revitaliziraju odnosno smanjuju, izglađuju bore; ubrizgavanjem u kožu ispod bore, potiskuju kožu prema gore te zaglađuju kožu i vraćaju svježinu

image6
Before
image7
After
Usne novi oblik

Slikano 10 minuta nakon tretmana. 0,7 ml Juvéderm filera i ovo je promjena kakvu smo napravili., senzualnije - DA , prirodno - DA!

Analiza:

  • Veće - DA!!!
  • Senzualnije - DA!!!
  • Prirodno - DA!!!

Zahvat traje 30-ak minuta; minimalno je invazivan, gotovo bezbolan.
Vrijeme oporavka je kratko – već slijedećeg dana moguće je nastaviti uobičajene aktivnosti.
Rezultati nakon prve aplikacije traju 12-18 mjeseci, ovisno o strukturi kože i gustoći preparata.
Redovitom primjenom filera, razmaci između aplikacija se produžuju, a učinak je sve ljepši i efektniji što danas filere smješta u redovitu anti age njegu.

Injiciranjem hijaluronskih dermalnih filera postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože zbog retrakcije (povlačenja) molekula vode; dokazano je, također, da dovodi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog.
Najvažnije je naglasiti da hjaluronski fileri omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda lica; dodavanje hijalurona koži zapravo – godi.

Može se koristiti za nazolabijalne bore, jagodice, obraze, bore oko očiju, čela, vrata kao i za popunjavanje usnica i korekciju kontura brade.

Uz genetiku, nastanku bora pogoduje i način života – pušenje, nedovoljno sna, svakodnevni stres, izloženost atmosferskim i klimatskim utjecajima…
Postupno fiziološko starenje tkiva počinje već od 25-te godine i upravo je tada – dodavanje hijalurona u vrlo malim količinama – zapravo najbolja prevencija nastanku bora. Naravno soft punjenje usana kandidati su sve punoljetne osobe.
Srednja, tzv. ‘zlatna’ životna dob upravo je vrijeme kad znaci dobi postaju vidljivi, a najmanje su poželjni – sigurni smo u sebe, samopouzdani, uspješni – želimo to i zadržati I, naravno – prijelaz 40-ih u 50-te godine, početak 60-ih: gubitak masti i opuštanje kože uslijed gravitacije mogu pretvoriti bore u nabore. Dobro se osjećamo; ali nam treba mali poticaj jer i dalje želimo biti privlačni i svježi.

Prije samog tretmana liječnik obavlja detaljne konzultacije s klijentom kako bi točno razumio želje i zahtjeve; ovisno o stanju i mogućnostima odabire se plan tretmana da bi u što bolje ispunio ocekivanja klijenta.
Sama priprema obuhvaća skidanje šminke i nanošenje anestetske kreme po potrebi; eventualno, primjenu lokalne anestezije.

Tretman se obavlja ambulantno i traje 20 – 30 min.
Na raspolaganju nam je lepeza punila za lice – svaka formulacija glatkog gela rješava specifičnu problematiku.
Gel ispod kože ubrizgava liječnik pomoću izuzetno tanke, nježne igle. Gel ispunava linije i bore te dodaje suptilan volumen. Hijaluronska kiselina unutar gela zadržava vlagu.
Juvederm preparati sadrže lidokain, lokalni anestetik koji tretman čini ugodnijim.
Ovisno o tretmanu i proizvodu, rezultati mogu biti vidljivi i do 18 mjeseci.

Prije tretmana:

  • 3 dana NE: Aspirin (Andol, Acisal..)

Poslije tretmana:

  • 3 sata NE: jaka šminka, smijanje, žvakanje, ležanje, savijanje glave, pušenje
  • 3 dana NE: Aspirin, alkohol, vrući napitci, tople kupke,vježbanje i prekomjerno znojenje
  • 7 – 15 dana NE: izlagati se ekstremno niskim ili visokim temperaturama (sunčanje, sauna,solarij); laser, radiofrekvencija, UZV, masaža lica, elektroterapije

Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok otok i podljev najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka.
Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje masaže, saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Tretmani dermalnim filerima naplaćuju se po količini hijalurona. Mjerna jedinica je 1 ml, te ga nije moguće razbijati na manje jedinice.

U tretman su uključeni priprema za tretman, sam postupak tretmana i – ukoliko je to potrebno – kontrolu nakon 2 tjedna.

Cijena za 1ml je 600KM. U suradnji sa bankama omogućili smo plaćanje i kreditnim karticama na rate s maksimalnih 12 rata za sljedeće kartice Intessa Visa Electron, American Express i UniCredit kartica. Za debitne kartice banka Vam mora odobriti kupovinu na rate.

Share:

Color Skin

Nav Mode