Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/da-kraljevic.ba/public_html/wp-content/themes/dent-all/inc/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Fiksna protetika - Dental & Aesthetics Medicine Center Kraljević

Fiksna protetika

Fiksna protetika je grana stomatologije koja se bavi fiksnom rehabilitacijom i rekonstrukcijom osmjeha. Međutim najvažniji aspekt je taj da mi posvećujemo veliku pažnju svakom detalju, kako bi novi osmijeh pristajao uz izgled lica i općeniti dojam. U našem rječniku „fiksna protetika“ znači precizno, prirodno i lijepo.

Prilikom pružanja ovih usluga pristupa se individualno u skladu sa klijentovim financijskim mogućnostima bez improvizacija i kompromisa na kvaliteti našeg rada, prilikom čega klijent dobije nekoliko opcija koje odgovaraju situaciji i zatečenom stanju. Naš je posao da tu situaciju odnosno zatečeno stanje sa kompletnom predanosti našim pacijentima na kraju dovedemo do savršenog osmijeha.

Prilikom izbora vrste rada, pouzdajte se s povjerenjem u prijedloge i rješenja našeg iskusnog osoblja.

image12
Before
image22
After
Makeover osmijeha – Dr.Dalibor Kraljević

Jos jedan divan smile makeover u našoj "tvornici sretnih osmijeha" ! 13 cutback cirkonskih kruna (A1 boja) u gornjem zubnom luku i 3 krune u donjem zamijenile su stare metalkermičke krune nakon aktualne tehnike preparacije zuba.

Donji luk smo izbijelili na A1 boju profesionalnim bleaching tretmanom i zamjenili donje kompozitne ispune A1 Gradia Direct ispunima metodom slojevanja boja.

Pozdrav našem klijentu od DA team!

zubi navlake
Before
zubi navlake dental crowns
After
Protetika

26 cutback cirkon kruna učinilo je ovaj makeover savršenim!
Boja B1 - Slikano neposredno nakon postave, klijentove usne su jos uvijek pod anestezijom.

2017-06-10 12.34.39
Before
2017-06-10 12.34.36
After
Protetika

Slikali smo minut poslije postavke zuba, na žalost slike nisu najoštrije, ali čekamo sliku nakon što se zubno meso smiri i oporavi, te prilagodi novoj situaciji.

Faze tretmana:

 • 13 cirkon cutback kruna zamijenilo je metalkeramiku i popunilo bezube prostore
 • Posebno obratite pažnju na desnu dvojku koja zbog manjka prostora nikada nije imala lijepu širinu i formu. Sada ima!
 • Donje zube smo izbijelili 4 nijanse i u istoj A1 boji uradili gornji most.
cir2
Before
cir1
After
Protetika

Klijentica nije bila zadovoljna oblikom i bojom postojećih zuba, njihovim međusobnim odnosima , te starim mostovima u donjoj bočnoj regiji obostrano. Gornji zubi su se kod razgovora i osmijeha skrivali pod usnom, a donji front je bio predug i dominantno se isticao u odnosu na gornje.

Faze tretmana:

 • 26 cirkonskih kruna
 • U gornjoj vilici produžili smo zube u frontu što im daje trajnu "mladost".
 • U donjoj smo skratili dužinu postojećih.
 • Boja zuba je B1 - najsvjetlija u skali prirodnih boja.
story 1
Before
story 2
After
Makeover osmijeha – Dr.Dalibor Kraljević

Mladić sa slike nije htio nositi fiksni ortodontski aparat, tražio je od nas da to riješimo protetski.

Faze tretmana:

 • Drugi lijevi inciziv (drugi sjekutić) nije imao, pa smo si dali na maštu da očnjak pretvorimo u sjekutić.
 • Prvi pretkutnjak smo pretvorili u očnjak.
 • Usmjerili smo sve zuba kamo treba i odabrali svjetliju boju cirkona (A1).
 • Preostale zube smo profesionalnim bijeljenjem uskladili sa cirkonom.

Važno je napomenuti da je pristup individualan svakom klijentu posebno iz razloga što se puno pažnje posvećuje tome da je svaki naš protetski rad unikatan, što u biti znači da nije kao na nekoj proizvodnoj traci – isti osmijesi izlaze na kraju tretmana. Sretni smo jer kada nas naši završe tretman i odlaze – uvijek odlaze sa SVOJIM novim savršenim osmijehom.

Kako postoji bezbroj individualnih karakteristika, tako postoje i generalne opcije kad se radi o vrsti protetskog rada. Od jeftinijih varijanti sa metal-keramičkim navlakama do skupljih cirkonskih navlaka – osnovna razlika je da se sa cirkonskim navlakama u CUT-BACK tehnici mogu dobiti puno prirodniji rezultati što je ujedno i glavna prednost cirkona u CUT-BACK tehnici, jer imitira prirodni zub sa ljuskicama s prednje strane što mu omogućuje prirodnu transparentnost koju prirodni zubi imaju. Stoga prilikom izbora vrste rada pouzdajte se s povjerenjem u prijedloge i rješenja našeg iskusnog osoblja.

Prirodnost i estetika nam je veoma bitna tako da surađujemo sa najboljim laboratorijima i provjerenim materijalima za izradu ovakvih radova.

Da li se radi o nadomjesku izgubljenih zuba putem „mosta“ ili rehabilitaciji osmijeha sa ljuskicama – „veeners“  – rezervirajte termin za besplatan konzultativni pregled.

Prirodnost i estetika nam je veoma bitna tako da surađujemo sa najboljim laboratorijima i provjerenim materijalima za izradu ovakvih radova.

Zubi se mogu zamijeniti zubnim krunama, mostovima, te fiksnim i mobilnim protezama ovisno o stanju u vašim ustima i broju izgubljenih zuba. Razvoj dentalne medicine je uznapredovao do iznimno visoke razine gdje ne postoji ni jedna situacija koja se ne može riješiti pa sve do kompletne bezubosti koja se rješava putem implantata i fiksnog protetskog rada, dok za rezultat može imati savršen osmijeh koji obično oko ne može razlikovati od totalno prirodnog osmjeha.

Kao jedna od najtraženijih disciplina moderne dentalne medicine, protetika se najčešće spominje u kontekstu vraćanja zdravog i privlačnog osmijeha, ali ne samo estetski aspekt već i funkcionalni aspekt koji zubi imaju u našim ustima.

Protetika je namijenjena osobama koje imaju blago ili teže oštećenje zubi te osobama kojima nedostaju jedan ili više zubi. Ugrađuje se uglavnom iz estetskih razloga, ali i zbog vraćanja funkcionalnosti zubi.

Zubne ljuskice se postavljaju kod blažih oštećenja prednjih zubi kako bi vratile estetski izgled (posebno bjelinu, sjaj zubi i ostale kozmetičke korekcije). Individualizirane su i po mjeri za svakog pacijenta, ali je važno napomenuti da mogu ići samo na zdrave zube, te da u slučaju potrebe za promjenom položaja krune sa ljuskicama to nije moguće izvesti. Isključivo estetska nadogradnja i uljepšavanje već lijepog i zdravog osmijeha.

Svi radovi se rade isključivo pod lokalnom anestezijom, tako da boli nema, niti potrebe za strahom, gdje nam naša tehnologija i udobnost opreme pomažu da u biti imate ugodno iskustvo.

Cijena uvelike ovisi o vrsti materijala i količini navlaka. Cijena jedne se kreće od 220KM do 500KM. Na veće količine odobravamo dodatne pouste za gotovinsko plaćanje. Svakako je potrebno prvenstveno obaviti konsultacije.

U suradnji sa bankama omogućili smo plaćanje i kreditnim karticama na rate s maksimalnih 12 rata za sljedeće kartice Intessa Visa Electron, American Express i UniCredit kartica. Za debitne kartice banka Vam mora odobriti kupovinu na rate.

Rezervirajte besplatne konsultacije!!!

Color Skin

Nav Mode