Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/da-kraljevic.ba/public_html/wp-content/themes/dent-all/inc/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Endodoncija (liječenje zuba) - Dental & Aesthetics Medicine Center Kraljević

Endodoncija (liječenje zuba)

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloških procesa zubne pulpe („živca“).

Endodoncija je terapija koji zahtijeva mikronsku preciznost u skučenom i nevidljivom dijelu kao što je unutrašnjost zuba.

Ako vas je ikada zabolio zub, ta bol najvjerojatnije dolazi zbog akutne infekcije zubne pulpe (živca). Najčešći uzrok te infekcije je karijes. Da bi se uspješno izvršilo liječenje potrebno je izvaditi inficiranu pulpu zuba, dobro očistiti kanale korijena zuba u cijeloj dužini i ispuniti taj prostor umjetnim materijalom, koji će onda spriječiti daljnji prodor bakterija iz usne šupljine u organizam.

Klasično je postupak liječenja bio da se u više termina dolazi kako bi se ručno korijeni kanala čistili i proširivali, dok u našem centru koristimo samo strojnu endodonciju koja sa 100% sigurnošću čisti i proširuje kanale, čime nema potrebe za više od jednog tretmana.

Prilikom svakog liječenja koristimo anestetik tako da je liječenje u potpunosti bezbolno i ugodno iskustvo za naše pacijente.

Usluge koje nudimo ovise o vrsti zuba:

  • Strojna endodontska terapija fronte (1-3)
  • Strojna endodontska terapija premolari (4-5)
  • Strojna endodontska terapija molari (6-7-8)

Nakon uspješne terapije zub se zatvori sa kompozitnim ispunom (plombom) gdje smo ponosni na naše doktore koji modeliraju kompozit da zub izgleda kao pravi zub, odnosno kompozit je neprimjetan.

Oprema i materijali koji koristimo su najviši svjetski standard.

 

Ovdje dileme zapravo nema. Naravno da je „liječenje“ uvijek izbor. Ne postoji ništa bolje od onog što je priroda već napravila, zato trebamo sačuvati vlastite zube ukoliko je to moguće. Ukoliko je to ikako moguće naši doktori će pokušati spasiti Vaš zub.

 

Uvijek koristimo anestetik i terapiju ne započinjemo dok anestetik ne počne da djeluje. Također smo ponosno na naše doktore koji izrazito nježno apliciraju anestetik

Iz razloga što koristimo strojnu endodontsku terapiju potreban je u najviše slučajeva samo jedan posjet. Ponekad je potrebno prvo aplicirati lijek, te ga pustiti da djeluje.

Ovo stanje zahtjeva hitnu endodontsku terapiju, jer je vrlo vjerojatno da je infekcija dosta uznapredovala. U ovom slučaju u najkraćem roku je potrebno obaviti liječenje zuba.

Share:

Color Skin

Nav Mode